Covid-protocol

Voor een veilige indoor trainingen en de competitie

Kom niet trainen of spelen indien

  • Jij of iemand anders uit je bubbel symptomen vertoont zoals: koorts, benauwdheid, hoesten of neusverkoudheid.
  • Iemand uit je nauwe contacten positief getest is op Covid-19.

Voor je naar een sporthal komt

  • Voorzie zelf in uw eigen gepersonaliseerde drinkfles en breng voldoende eigen water mee. Extra water bijvullen kan eventueel aan de kraan in de toiletten, maar we promoten dit niet.
  • Breng zeker ook je eigen bal NIET meer mee.
  • Er is slechts één toegangsweg via de hoofdingang (schuifdeuren).
  • De nooddeuren in zaal kunnen als extra circulatie gebruikt worden (bv verluchting), maar nooit als extra ingang en/of uitgang.

Basisregels

De veiligheidsvoorschriften blijven noodzakelijk, want het coronavirus is zeker niet verdwenen. De volgende basisregels zijn nog steeds van kracht:

  • gezond verstand gebruiken staat voorop;
  • vertrek meteen naar huis indien er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen; heb je klachten: blijf thuis en laat je zo snel mogelijk testen;
  • houd waar mogelijk 1,5 meter afstand • volg de richtlijnen rond het dragen van een mondmasker nauwgezet
  • was en ontsmet je handen, juist voor en meteen na het sporten.

Trainingen

Mondbescherming is verplicht voor iedere speler +12 jaar bij elke verplaatsing in de sportahl of cafetaria. De toegang kan geweigerd worden door de zaalwachter. Ontsmet steeds je handen. Er wordt door de club steeds voldoende ontsmettingsgel voorzien. Ga hiermee respectvol om, dit zijn niet-voorziene uitgaven voor de club en kosten handenvol geld.

Ga de sporthal slechts binnen op het uur waarop je verwacht wordt, en ga zeker niet vooraf in de zaal. Zoek een creatieve manier om elkaar te groeten, handen geven en kussen is nu even uit den boze.

Elke training stopt 10 minuten voor het einde om het materiaal te ontsmetten en weg te plaatsen. 5 minuten voor het einde verlaat iedereen de sporthal. De cafetaria is na de training NIET toegankelijk.

Spelers en coach kunnen gebruik maken van de douches en kleedkamers tijdens de trainingen. Blijf wel niet napraten of rondhangen maar ga zo vlug mogelijk naar huis. Buiten de sporthal telt jouw sportbubbel niet meer en houdt iedereen 1,5 meter afstand.

Organisatie van de thuiswedstrijden

Alle aanwezige personen dragen in het gebouw mondbescherming als ze zich verplaatsen enkel tijdens de opwarming en de wedstrijd kunnen de spelers, coach en scheidsrechters hiervan afwijken. De toegang tot een locatie kan geweigerd worden door de zaalwachter en/of de coronaverantwoordelijke(n) wanneer ze hierop inbreuken vaststellen.

Ontsmet je handen bij het binnenkomen.

Spelers en coach kunnen gebruik maken van de kleedkamers om zich om te kleden en te douchen. Vaste kleedkamers per ploeg worden per dag toegekend.

Spelers wachten om het terrein te betreden tot dit volledig ontruimd is na de vorige wedstrijd en de spelersbank, stoelen en wedstrijdtafel ontsmet zijn. Contact tussen de wisselende teams wordt het liefst vermeden.

 In de cafetaria zijn de horecaprotocollen van toepassing.

We schakelen terug over op bestellen aan de toog.  Bij deze verplaatsing dien je wel je mondmasker te dragen.  Je houdt ook steeds je mondmasker aan om je te verplaatsen in de cafetaria.  Je mag nu  ook aan de toog plaatsnemen.  De ramen worden zoveel mogelijk open gezet voor voldoende verluchting.

Zolang de coronaperiode nog duurt, mogen wij ook geen boterhammen meer aan de spelers aanbieden na de wedstrijd. Enkel voor de 2 officiële scheidsrechters voorzien we een kleine snack uit het vuistje na de wedstrijd.

De uitwedstrijden

Het bestuur volgt hier de richtlijnen van Basketbal Vlaanderen.

Bekijk ook eens de site van de andere ploeg over lokale regels.

Maatregelen voor Spelers en Coaches