Transfernieuws

 25/05/2023

Net voor het einde van de mutatieperiode versterken onze heren A zich met Milan De Clercq!
Milan (2001 – 1m99) doorliep de volledige jeugdopleiding bij BBC Falco Gent en mocht tussendoor 1 jaar proeven als jongere bij Kangoeroes Mechelen in de BNXT League.
Milan hoopt na 2 jaar met veel blessures opnieuw het goede ritme te vinden als speler. Zijn sterke wapen is zijn shotkracht.
Welkom Milan en succes bij onze heren A!

 08/03/2023

Peter Junior Bonnarens besliste reeds enkele weken terug dat hij voor een 7e seizoen bij onze club gaat. Hij combineerde dit seizoen een vaste plek bij de heren A met af en toe een wedstrijd bij de heren B en zal deze 2 ploegen blijven combineren: We zien hem namelijk volgend seizoen wekelijks bij onze heren B en af en toe bij de heren A. Ook Junior zal met zijn ervaring en creativiteit de B-ploeg verder helpen.

 08/03/2023

Niels Blondeel besliste afgelopen weekend dat zijn verhaal in de club waar hij al heel zijn leven speelt nog niet aan de laatste pagina bezig is. Hij doet er nog een jaartje bij en zal dit ook doen bij onze Heren B. Niels zal met zijn presence in de bucket coach Thomas opnieuw veel mogelijkheden geven volgend seizoen.

 08/03/2023

🖤❤️ WELCOME BACK HANS!!! 🖤❤️

Hans Standaert, jeugdproduct en 1 van de sterkhouders in de groei van onze Heren A de afgelopen jaren haalt na 2 seizoenen opnieuw zijn driepuntshot uit de kast en komt volgend seizoen terug bij onze club basketten, dit bij onze Heren B.

Hans zal met zijn ervaring deze jonge ploeg mee helpen groeien.

 26/01/2023

⚫️ Trainersnieuws 🔴

Graag delen wij mee dat Alain De Clippel, huidig coach van onze U10A volgend seizoen ook binnen onze seniorploegen actief zal zijn. Na enkele seizoenen bij BBC Falco Gent (2e land) en een jaartje Racing Brugge (1e land) zal Alain enkel nog te zien zijn binnen onze club en wordt hij coach van onze Dames A.

Alain zal naast zijn rol als coach nauw samenwerken met sportief verantwoordelijke Steven en alle coaches uit onze meisjeswerking om de continuïteit, structuur en verdere groei te garanderen. Hij zal vanuit zijn positie als coach van de dames A de sportieve lijnen en opvolging hiervan op zich nemen.
De komende tijd zal er meer info komen maar het is nu reeds duidelijk dat we verder stappen willen zetten binnen onze opleiding en zullen streven naar meisjes jeugdploegen niv 1 of top niv 2.

We wensen coach Fleur, die aan het einde van het seizoen onze club verlaat, langs deze weg nu reeds te bedanken voor de mooie resultaten die de afgelopen 2 seizoenen behaald werden met de dames A en wensen haar veel succes in nieuwe uitdagingen.

WELCOME HOME ALAIN!!

29/01/2023

Graag kondigen we een eerste inkomende transfer aan voor onze dames A:
Phebe Raman (1996 – 1m87) speelt dit seizoen voor reeksgenoot Avanti dames Brugge B en maakt de overstap naar onze club volgend seizoen.

Phebe speelde vanaf haar 14 jaar in Jeugd Gentson bij de dames in 1e nationale en combineerde dat met de topsportschool. Enkele jaren later koos ze voor een avontuur in Deerlijk, toen ook in 1e nationale actief.

Phebe past perfect in onze visie en het project dat we met onze meisjes- en dameswerking voor ogen hebben.
De komende tijd zullen we meer info geven rond de dameskern voor het nieuwe seizoen. Na een korte break deed ze de basketschoenen opnieuw aan bij Avanti Dames Brugge.

WELKOM Phebe en veel succes!!

10/01/2023

We kondigen graag een 2e transfer voor onze heren A aan: Lucas Cleymaet (1999 – 2m03) komt over van BBC Falco Gent en speelt volgend seizoen in onze mooie zwart-rode kleuren.

Lucas begon zijn carrière bij het toenmalige BBC Deinze en vertrok na de U18 naar BBC Falco Gent waar hij zijn jeugd afwerkte en ondertussen uitgroeide tot 1 van de sterkhouders van hun B-ploeg in 2e landelijke.

Welkom Lucas!

Daarnaast blijven Kyan, Robin, Ruben, Maxim, Bas en Jens al zeker bij de ploeg. Met de anderen wordt nog verder gesproken.
Meer nieuws volgt dus binnenkort.

30/11/2022

We melden graag een eerste inkomende transfer bij de dames B!

Alexandra Chardon versterkt onze dames B.
Tot vorig seizoen speelde Alexandra voor de buren uit Sgolba Aalter maar ze besloot op het einde van het seizoen te stoppen. Het kriebelde echter te veel om opnieuw te beginnen en onze ploeg kan iemand extra zeker gebruiken dus na een korte babbel was alles geregeld.
WELKOM Alexandra en veel succes bij onze dames B!

Welkom Alexandra Chardon!

30/11/2022

Het seizoen nadert de winterstop dus traditioneel wordt vooruitgekeken naar volgend seizoen.
We kondigen dan ook maar al te graag en met enige fierheid de eerste nieuwkomer voor de heren A aan: Jorn Debrock (1m88 – 1994) maakt volgend seizoen de overstap van KBBC Oostkamp en tekent voor 2 seizoenen.
Jorn genoot zijn opleiding bij Bavi Gent en zette daar, olv onze huidige coach Steven zijn eerste stappen op het seniorniveau als 17-jarige. Jorn speelde bij Gent Hawks en Basket Ieper in TDM1 (2e nationale) en in Oostende en de laatste 4 seizoenen in Oostkamp in TDM2 (3e nationale) waar hij uitgroeide tot 1 van de sterkhouders van de ploeg.
Met zijn overstap naar BJM-Gembas Knesselare wordt Jorn dus niet alleen herenigd met coach Steven maar ook met zijn broer Kyan die nu reeds voor onze heren A speelt!

Welkom Jorn!